I am Jack's wasted life.

Cercuri cercuri

Posted in It's me, your conscience by Valentina Florea on August 11, 2010

Se aud aplauze. Ei zambesc si-si unesc mainile. Lumea aclama cu zambetul pe buze: „Traiasca mirele! Traiasca mireasa!” Urale peste urale, crini albi amintind de traditia fecioarei, demodata si uitata. De partea cealalta a bisericii soarele arde spatele negru a celor ce stau cu ochii pironiti spre capela. Ridic ochii din pamant. Fiecare tipat de bucurie pare o palma adusa sufletelor intristate. L-as lua pe cel cu guler roz si cu buchetul de garoafe ce-i face ochi dulci domnisoarei de onoare si i-as taia un deget poate asa ar simti macar in cea mai mica parte a corpului durerea celor de partea cealalta.

In spatele gardului bisericii, in timp ce tigara imi arde buzele stau si ma uit in gol la zadarnicie: fericitii in alb, care abia isi incep viata si cei in negru care isi dau seama de absurditatea ei si constientizeaza finalul sec. Cei in alb vor trece cat ai clipi in fata capelei, fara sa-si fi dat macar seama de cat de norocosi erau atunci cand purtau crinii pe scari.

Cicilitatea vietii isi onoreaza datoriile fata de noi. Macar de-am constientiza frumusetea cercului inainte sa se termine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: