I am Jack's wasted life.

Noi nu suntem normali

Posted in N-ai parte, ai carte by Valentina Florea on Octombrie 4, 2009

Mi-am amintit dupa ce am citit postul acesta de o poveste frumoasa, din singura carte a lui Coehlo care mi-a placut.

Un mare vrajitor, vrand sa distruga un regat, a turnat o bautura vrajita in putul de unde beau toti locuitorii lui. Oricine bea din apa aceea innebunea. A doua zi de dimineata, a baut din ea toata populatia si toti si-au pierdut mintile, afara de rege, care avea un put doar pentru el si pentru familia lui, la care vrajitorul nu putea sa ajunga. Alarmat, regele a incercat sa tina in frau poporul, luand o serie de masuri de siguranta si de sanatate publica: dar politaii si inspectorii bausera din apa otravita si socoteau ca deciziile regelui erau o absurditate, hotarand sa nu le respecte cu nici un chip.

Cand luara cunostinta de acele decrete, locuitorii regatului ramasera incredintati ca suveranul innebunise, si acum scria lucruri fara sens. Strigand, o pornisera spre castel si-i cerusera sa abdice.Disperat, regele a fost de acord sa paraseasca tronul, dar regina l-a oprit, zicand: „Sa mergem acum si noi pana la fantana si sa bem din ea. Astfel vom fi si noi la fel ca ei.” Zis si facut: regele si regina au baut din apa nebuniei si-au inceput numaidecat sa indruge lucruri fara noima. Supusii lor s-au cait pe loc de vreme ce regele dovedea atata intelepciune, de ce sa nu-l lase sa-si carmuiasca tara?
Si tara a trait mai departe in pace, desi locuitorii ei se comportau in chip foarte diferit de vecinii lor. Regele a putut sa carmuiasca pana la sfarsatul zilelor sale.

Fragmentul mai mare il puteti gasi aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: